başlangıç

uzun metraj sinema filmi

likya yolu

likya yollarında

kendi küllerinizden doğmaya hazır mısınız?

Biz ‘dağ, deniz, güneş’ üçgeninde yaşayan Akdenizlileriz…

En uzun 10 yürüyüş rotasından birisi olarak dünya genelinde popülerlik kazanan Likya Yolu da yaşadığımız coğrafyada bulunuyor. Doğa harikası yürüyüş rotalarının birinden söz ediyoruz. 3000 yıllık tarihi dokusuyla benzersiz bir atmosfer sunuyor. Binlerce yıl öncesinde olduğu gibi farklı kültürleri barındırmaya devam ediyor.

Bu satırların Likya Yolu’na güzelleme olduğunu düşünmeyin. Ege ve Akdeniz kültürünün Anadolu’daki yansımasını sinema sanatının gücünü kullanacak insanlığın bilgisine sunmaya niyetliyiz. Filmimizin dramatik yapısı ise Likyalılardan miras kalan topraklarda, değişen ve dönüşen insanların hikayelerine odaklanıyor.

Yol filmlerinin sinema dünyasındaki yeri farklıdır. Likya Yolu’nu çeşitli belgesellerde işlediler. Uzun metrajlı sinema filmi olarak beyaz perdeye taşınmadı. Biz de Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan projenin senaristi ve yönetmeni olarak, Likya Yolu’nun büyüleyici atmosferiyle bütünleşen hikayemizi, sinema izleyicilerine sunabilme olanağına sahibiz.

Bir sinema filmi yapmanın peşine düştüğünüzde birkaç yılınızı hayalini kurduğunuz projeye feda etmeniz gerekir. Bir yandan birlikte çalışmayı düşündüğünüz 50-60 kişilik teknik ekibinizi oluştururken, diğer taraftan da oyuncu seçimleriyle ilgili seçenekleri değerlendirmeye başlamalısınız. Yol arkadaşlarını doğru seçmek gerekir çünkü…

likya yolu hakkında neler biliyorsunuz?

En uzun yürüyüş rotalarından birisi olarak dünya genelinde bilinen ‘Likya Yolu’nu projemizin merkezine yerleştirdik.

üç bin yıllık tarihin içinde yürümek...

Çok önemli yürüyüş rotalarının başında gelen Likya Yolu, deniz kıyısını takip ederek, Fethiye’den Antalya’ya 500 kilometre boyunca devam eder. Dağların kıyıya paralel ve dik olarak uzanmasının sonucunda nefes kesen manzaralara sahiptir. Düz bir rota izlemeyen yürüyüş yolu, bazen Tahtalı Dağı’nda 1800 metrelere kadar yükselir, bazen de sizi limanla buluşturabilir. Anadolu’da kalıcı izler bırakan Likya Medeniyetinden mirastır. 3.000 yıl öncesinden günümüze uzanan Likya Yolu’nun doğal ve tarihi güzelliklerini hayal etmekte zorlanacağınızı sanmıyorum.